Fırında Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
• 1 kilo hamsi
• 1 iri domates
• 2 orta boy kuru soğan
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
• Limon suyu
• İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı
Tarifi
1. Öncelinle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım ve dolaba kaldıralım. 1 saat dinlensin.
2. Beklerken tuzu içine çekeceği için lezzeti artacak. O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
3. Borcamımızın tabanına önce dilimlediğimiz 1 soğanı dizelim. Sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2 soğanı dizelim. Tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.
4. Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstu açık bir şekilde yarım saat pişirelim. Pişiğinden emin olduktan sonra fırının sadece üst kısmını açık bırakıp balığımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım.
5. 5-10 dk yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.