Telefon
Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

• 1 kilo hamsi

• 1 iri domates

• 2 orta boy kuru soğan

• Tuz

• Karabiber

• Pul biber

• Limon suyu

• İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı

Tarifi

1. Öncelinle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım ve dolaba kaldıralım. 1 saat dinlensin.

2. Beklerken tuzu içine çekeceği için lezzeti artacak. O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.

3. Borcamımızın tabanına önce dilimlediğimiz 1 soğanı dizelim. Sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2 soğanı dizelim. Tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.

4. Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstu açık bir şekilde yarım saat pişirelim. Pişiğinden emin olduktan sonra fırının sadece üst kısmını açık bırakıp balığımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım.

5. 5-10 dk yeterli olacaktır.

Afiyet olsun.

 

Sosyal Medya :
Hamsiköy Sütlacı
ÖNCEKİ
Trabzon Yağlı Pide
SONRAKİ