Malzemeler
• 3 litre süt
• 1 tatlı kaşığı İskenderoğlu Vakfıkebir tereyağı
• 1 çay bardağı pirinç
• 2 su bardağı toz şeker
Üzeri için: Fındık
Hazırlanışı
1. Süt bir tencerede kaynatılır ve ayrı bir tencereye alınır.
2. İçerisine İskenderoğlu tereyağı ve yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir.
3. 15 dakika boyunca kaynatılır ve toz şeker ilave edilir.
4. Arada bir karıştırılarak hafif koyu bir kıvam olana kadar kaynatılır.
5. Daha sonra güveç kaplarına sütlaçlar paylaştırılır ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
6. Üzerleri dövülmüş fındık ile süslenir. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.