Telefon
Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

Malzemeler • 1,5kg hamsi,

• 3 tatlı kaşığı tuz,

• yarım demet maydanoz,

• 2 büyük boy soğan,

• 250 gr İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı,

• iki yemek kaşığı çam fıstığı,

• 2 su bardağı pirinç,

• 4 bardak sıcak su,

• 2 yemek kaşığı kuş üzümü,

• yarım tatlı kaşığı karabiber,

• 1 tatlı kaşığı şeker.

Yapılışı 1. Balıklar iyice temizlenip kılçığı çıkartılır ve yıkanır.

2. 1 tatlı kaşığı tuz serpilip, karıştırılır. Süzgeçte 15 dakika bekletilir.
3. Maydanozlar yıkanıp ayıklanır.

4. Soğanlar soyulduktan sonra, yıkanır, ince ince doğranıp tencereye alnır.

5. Tereyağın 1 yemek kaşığını ayrılır, kalan tereyağı ve fıstık koyulur ve tencerenin kapağı kapatılır.

6. Ara sıra karıştırarak 10 dakika bu işlem sürdürülür.

7. Fıstıkların sararması için birkaç kez daha çevrilir.

8. Pirinç yıkanıp koyulduktan sonra, birkaç kez daha çevrilir. Soğan eklenip bir kez daha çevrilir. Suyu ve kalan tuzu koyulup karıştırılır.

9. Kuşüzümü serptikten sonra, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika kadar pişirilir.

10. Maydanozu ince ince doğradıktan sonra, karabiber ve şekerle birlikte pilava ekleyiniz ve karıştırınız.

11. Teflon veya cam fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağladıktan sonra hamsileri, sırtları tepsiye gelecek şekilde, tepsinin dibine ve kenarlarına diziniz.

12. Pilavı üzerine yerleştirip bu kez hamsilerin sırtı yüze gelecek şekilde üzerlerini kapatınız. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirip, servis tabağına ters çeviriniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medya :
Kaygana
ÖNCEKİ
Trabzon Yağlı Pide
SONRAKİ