Telefon
Kaygana

Kaygana

Malzemeler


• 2 yumurta

• 2 kepçe un

• 1 kabartma tozu

• 1 çay kaşığı tuz

• 1,5 su bardağı süt

• 1/3 demet maydanoz

• 4-5 dal yeşil soğan

• 1/3 dereotu (isterseniz koymayabilirsiniz.)

• Her krep için bir tatlı kaşığı İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı

Kaygana Tarifi:

1. Derin bir kaba iki yumurtayı kırıp çırpın.

2. 1,5 su bardağı sütü dökün.

3. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.

4. Yeşillikleri doğrayıp karışıma dökün.

5. Çok sıvı olmayacak şekilde bir kıvam elde edin.

6. Orta boy tavayı ocağa koyup içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve yağın ısınmasını bekleyin.

7. 1 kepçeyi dolu dolu olmayacak şekilde karışımla doldurup tavaya dökün.

8. Yağ sıcak olduğundan döker dökmez katılaşmaya başlayacaktır.

9. Krebi tavayı havada dairesel hareketler yaparak olabildiğince ince hale getirin.

10. Alt yüzü pişerken yukarıda kalan yüzüne bir iki parça(farklı yerlerine) kadar İskenderoğlu Vakfıkebir Terayağı koyun.

11. Krep pişince bir kaşık yardımıyla yada hızlı bir el hareketiyle ters çevirin.

12. Pişen kayganaları üst üste bir tabağa alın. Dilerseniz dilimleyin.

Sosyal Medya :
Hamsi Kuşu
ÖNCEKİ
Trabzon Yağlı Pide
SONRAKİ