Telefon
Kuymak

Kuymak

Trabzon Usulü Kuymak

Trabzon Usulü Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

• 4 yemek kaşığı mısır unu

• 2 su bardağı su

• 2 yemek kaşığı İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı

• 1 kase kadar İskenderoğlu Telli peynir, İskenderoğlu Kolot peynir ve İskenderoğlu Kaşar Peyniri Karışımı

• Tuz ( peynirlerin tuz oranına göre istediğiniz ölçüde )

Trabzon Usulü Kuymak Tarifi Yapılışı

1. Bakır yada teflon tavamıza 2 yemek kaşığı İskenderoğlu tereyağını koyup eritelim.

2. 4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip unumuzu kavuralım.

3. Hafif rengi dönüp kokusunu verince 2 su bardağı soğuk suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim. 4. Topaklanma olmaması için karıştıralım.

5. Altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim.

6. Bu aşamada İskenderoğlu peynirli karışımımızı ekleyip fazla karıştırmadan peynirimiz eriyip tekrar yağı yüzüne çıkınca altını kapatalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun…

Sosyal Medya :
Trabzon Yağlı Pide
SONRAKİ