Trabzon Usulü Kuymak
Trabzon Usulü Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
• 4 yemek kaşığı mısır unu
• 2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı
• 1 kase kadar İskenderoğlu Telli peynir, İskenderoğlu Kolot peynir ve İskenderoğlu Kaşar Peyniri Karışımı
• Tuz ( peynirlerin tuz oranına göre istediğiniz ölçüde )
Trabzon Usulü Kuymak Tarifi Yapılışı
1. Bakır yada teflon tavamıza 2 yemek kaşığı İskenderoğlu tereyağını koyup eritelim.
2. 4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip unumuzu kavuralım.
3. Hafif rengi dönüp kokusunu verince 2 su bardağı soğuk suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim. 4. Topaklanma olmaması için karıştıralım.
5. Altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim.
6. Bu aşamada İskenderoğlu peynirli karışımımızı ekleyip fazla karıştırmadan peynirimiz eriyip tekrar yağı yüzüne çıkınca altını kapatalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun…