Telefon
Laz Böreği

Laz Böreği

Malzemeler • 20 adet hazır baklava yufkası

• 200 gram İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı

Muhallebisi için:

• 5 su bardağı süt

• 2 adet yumurta sarısı

• 2 yemek kaşığı un

• 3 yemek kaşığı mısır nişastası

• 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

• 1,5 su bardağı toz şeker

• 1,5 su bardağı su

• 1 tatlı kaşığı limon suyu

Püf Noktası

Pişirme esnasında baklava yufkalarının üzerinde küçük yanıklar oluşmaması için kısık ateşte erittiğiniz İskenderoğlu tereyağı üzerinde biriken süt köpüklerini temizleyin.

Pişirme Önerisi

Hazır baklava yufkası yerine mısır nişastası yardımıyla incecik açtığınız yufkalarla da tatlıyıhazırlayabilir, muhallebi katının üzerine fındık ya da ceviz içi serpiştirebilirsiniz. Uzun ince şeritler halinde kestiğiniz yufka parçalarını, muhallebi dolgusuyla muska şeklinde sarıp pişirerek de laz böreği hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1. Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir tencerede, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekledikten sonra soğuması için ocaktan alın.

2. Tatlının muhallebisi için; süt, yumurta sarıları, un, mısır nişastası, toz şeker ve bir tutam kadar karabiberi bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız muhallebiyi, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

3. Ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da el blenderı yardımıyla karıştırın.

4. Laz böreğine asıl çıtırlığını kazandıracak olan İskenderoğlu tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin.

5. Büyük boy fırın tepsisini eritilmiş İskenderoğlu Tereyağıyla yağladıktan sonra bir adet baklava yufkasını fırın tepsisine serin.

6. Tatlının taban kısmını oluşturacak olan on adet baklava yufkasının aralarını İskenderoğlu tereyağıyla yağlayıp, üst üste dizin.

7. Hazırladığınız sıcak muhallebiyi yufka katlarının üzerine bir kaşık yardımıyla dağıtın.

8. Krema üzerine bir kat hazır baklava yufkası serin. Üzerini İskenderoğlu tereyağıyla yağladıktan sonra kalan yufkaları her birinin arasını yağlayarak üst üste dizin.

9. Kalan tereyağını en üstte kalan yufka katının üzerine sürdükten sonra keskin bir bıçak yardımıyla böreği kare dilimlere ayırın.

10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar yaklaşık 40 dakika pişirdiğiniz tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti gezdirin. Dilimlenen laz böreğini ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Sosyal Medya :
Tereyağında Alabalık
ÖNCEKİ
Trabzon Yağlı Pide
SONRAKİ