Malzemeler
• 1 kg. Kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
• 2 adet domates
• 1 adet soğan
• 2 adet yeşil biber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kekik
Püf Noktası
Eti mutlaka dinlendirdikten sonra tüm işlemlerini gerçekleştirin. Dinlenmeyen etler çabuk sertleşecektir. Etlerin yumuşak olması için 1-2 saat önceden sodada bekletebilirsiniz. Etlerinizin lezzetini artırmak için kullanacağınız baharatları kekik, pul biber vs. en son ekleyerek baharatların yanık bir tat bırakmasını önleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
1. Kuşbaşı doğranmış etleri fazla suyunu süzmesi için süzgeçe yerleştirin.
2. Saç tavanızın veya geniş bir vok tavayı ocağa koyup iyice ısınmasını bekleyin.
3. İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağını ısınan tavaya ilave edin ve erimesini bekleyin.
4. İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı eriyince küp küp doğranan soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Biberleri de halka halka doğrayın ve soğanlarla beraber kavurun.
6. Etleri de ilave ederek, karıştırmaya devam edin.
7. Etlerin rengi değişmeye başlayınca ve suyu salıp tekrar çekince tuz ve diğer baharatları ilave edin.
8. Küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek kavurmanızı 10 dakika daha pişirmeye devam edin ve işte tamam, afiyetler olsun!