Telefon
Kurumsal
İskenderoğlu Süt Ürünleri
Markalarımız
Belgelerimiz
Online Alışveriş Sitemiz
İskenderoğlu Şarküteri
İnsan Kaynakları
E-Katalog
Ürünler
Tereyağı
Peynir
Medya
Ürün Galerisi
Video Galeri
İletişim
Sosyal Medya
Instagram
Facebook
Youtube
ONLINE ALIŞVERİŞ
Trabzon Yağlı Pide
Ana Sayfa
Trabzon Yağlı Pide
Trabzon Yağlı Pide
Hamuru için:
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
150 gram İskenderoğlu Kolot veya İskenderoğlu Tel Peyniri
150 gram İskenderoğlu kaşar peyniri rendesi
150 gram İskenderoğlu Tereyağı
Yarım su bardağı su
2 adet yumurta
Trabzon Yağlı Pide Nasıl Yapılır?
Hamur için; Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırın.
Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
Üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
Mayalanan hamurları iki eşit parçaya ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle açın.
İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirin.
İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın.
Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın.
Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın.
Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları ekleyin.
Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün.
Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin.
Pideleri fırından çıkarmadan 30 saniye önce, üstlerine bir adet yumurta kırın.
Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Trabzon Yağlı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hamurun kabarması için, en az 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
Tarifte rendelenmiş İskenderoğlu kaşar, İskenderoğlu kolot ve İskenderoğlu tel peynirden 2 tanesini kullanabilirsiniz.
Yumurtanın sarılarını pide hamurunun kenarlarına sürerek daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
Dilerseniz, hamur kenarlarına susam serpiştirebilirsiniz.
Sosyal Medya :
Hamsili Pilav
ÖNCEKİ
Tarifler
Trabzon Yağlı Pide
Hamsili Pilav
Kaygana
Hamsi Kuşu
Hamsi Buğulama
Hamsiköy Sütlacı
Karalahana Yemeği
Tereyağında Sac Kavurma
Turşu Kavurması
Laz Böreği
Tereyağında Alabalık
Kuymak