Telefon
Trabzon Yağlı Pide

Trabzon Yağlı Pide

Hamuru için:

  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • 150 gram İskenderoğlu Kolot veya İskenderoğlu Tel Peyniri
  • 150 gram İskenderoğlu kaşar peyniri rendesi 
  • 150 gram İskenderoğlu Tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
 

Trabzon Yağlı Pide Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırın.
  • Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
  • Üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamurları iki eşit parçaya ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle açın.
  • İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  • İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın.
  • Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın.
  • Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları ekleyin.
  • Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün.
  • Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin.
  • Pideleri fırından çıkarmadan 30 saniye önce, üstlerine bir adet yumurta kırın.
  • Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Trabzon Yağlı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kabarması için, en az 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
  • Tarifte rendelenmiş İskenderoğlu kaşar, İskenderoğlu kolot ve İskenderoğlu tel peynirden 2 tanesini kullanabilirsiniz.
  • Yumurtanın sarılarını pide hamurunun kenarlarına sürerek daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz, hamur kenarlarına susam serpiştirebilirsiniz.
Sosyal Medya :
Hamsili Pilav
ÖNCEKİ